Op de eerste Partnerbijeenkomst van 2019, donderdag 7 maart treffen (potentiële) partners van de Week van de Integriteit elkaar voor twee interessante presentaties. Aan het woord komen Transparency International over hun recent verschenen Corruption Perception Index en ICC over het thema belangenverstrengeling. De middag wordt afgesloten met een borrel waar professionals, uit publieke en private hoek, elkaar treffen elkaar om kennis te delen en inspiratie op te doen.

Meedoen is kosteloos, registratie is verplicht. U kunt zich aanmelden tot en met vrijdag 1 maart via info@icc.nl o.v.v. “Partnerbijeenkomst 7 maart”.
*De datum van de Partnerbijeenkomst is verzet van 15 naar 7 maart i.v.m. de onderwijsstaking.

Programma donderdag 7 maart

14.30 uur    Ontvangst

15.00 uur    Welkom en laatste nieuws Week van de Integriteit
Door: Marijke Wolfs, Algemeen Secretaris ICC Nederland, initiatiefnemer van de Week van de Integriteit

15.20 uur    Corruption Perception Index
Op 29 januari jl. verscheen de nieuwste versie van de Corruption Perception Index. Hoe doet Nederland het op deze index en wat zegt dat over de kwaliteit van de corruptiebestrijding?
Door: Paul Vlaanderen, Voorzitter Transparency International Nederland

16.00 uur    Conflicterende Belangen in Bedrijven
Conflicterende Belangen blijken in de private sector een belangrijke oorzaak te zijn van recente corporate governance tekortkomingen. In december heeft ICC de Richtlijnen inzake Conflicterende Belangen in bedrijven uitgegeven. Hierin wordt antwoord gegeven op vragen als: wanneer is iets een conflicterend belang en wanneer is dit strafbaar?
Door: Jeroen Brabers, Voorzitter CR & Anti-corruptie Commissie van ICC Nederland

16.40 uur    Borrel

17.30 uur    Einde programma

Locatie
ICC Nederland, initiatiefnemer van de Week van de Integriteit
Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag

Share This