Over het initiatief

De Week van de Integriteit is het jaarlijkse multi-stakeholder initiatief dat tot doel heeft om kennisuitwisseling te stimuleren en het debat over integriteit te bevorderen. Tal van partners uit het bedrijfsleven, overheidsorganisaties en onderwijs- en maatschappelijke instellingen organiseren hun eigen activiteiten gedurende de Week van de Integriteit. Het hele jaar door vinden kennisbijeenkomsten plaats. Een integere samenleving is een verantwoordelijk van ons allemaal. De Week vindt plaats van 1 t/m 9 december, in aanloop naar de VN Anti-corruptie dag.

Als organisator en initiator van de Week van de Integriteit heeft ICC Nederland de Jacobus Oranje Integriteitspenning gewonnen. Deze onderscheiding is bedoeld voor individuen of organisaties die zich buitengewoon hebben ingezet om integriteitsmanagement binnen hun organisatie of sector te bevorderen.

“De voornaamste factor is ervoor te zorgen dat het belang van integer zakendoen doorleefd wordt door alle medewerkers. Het komt aan op gedrag, meer dan enkel regels toetsen.”

Henk Broeders

Voorzitter Raad van Toezicht, Stichting Week van de Integriteit

Doel

Het doel van de Week van de Integriteit is om de aandacht te vestigen op het belang van integriteit. Op de werkvloer en in de bestuurskamer, bij alle typen organisaties. Wat mogen we verwachten van medewerkers, van ambtenaren en bestuurders? Maar ook, wat is de verantwoordelijkheid van politici? Wat hebben bedrijven te doen, binnen Nederland, maar ook in het buitenland als zij internationaal zakendoen?

Netwerk

Organisaties die partner zijn van de Week van de Integriteit worden lid van een multi-stakeholdernetwerk. Er worden heel het jaar door bijeenkomsten georganiseerd die dieper ingaan op thema’s als integriteit, codes of conduct en compliance. Voor de partners zijn de bijeenkomsten een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.

 

Slotconferentie

Op vrijdag 8 december 2023 vindt de afsluitende conferentie plaats van de Week van de Integriteit 2023 (1 t/m 9 december). Klik hier voor meer informatie over de conferentie.

 

Over de initiatiefnemer

De Stichting Week van de Integriteit is verantwoordelijk voor de organisatie van de Week van de Integriteit. Doel van de Stichting is om in te zetten op het bevorderen van zakelijke integriteit in de breedste zin, zowel in Nederland als in het buitenland. De Raad van Toezicht van de Stichting houdt toezicht op het beleid.

Share This